Här har ni ännu en pärla i Örnsköldsviks arkipelag, det vill säga Trysunda. En av de vackraste öarna man kan besöka längst kusten i Ångermanland. En fantastisk vik med ett fiskeläge som är unikt i sitt slag. Detta naturreservat är välbesökt sommartid och du hittar både gästhamn, vandrarhem och handelsbod med förnödenheter.

Från hamnen så kan man ta sig till flera olika trevliga badvikar som Björnviken och Storviken. Nordost på ön så hittar man Björnviken med en fantastisk sandstrand. Uppbyggda vindskydd finns som gör att man kan göra upp eld och laga mat över öppen eld. På östsidan så finns Storviken och har klapperstensstrand för den som vill uppleva detta. Åker man med båt från Köpmanholmen så får man planera in en hel dag på ön då det inte går så många turer per dag. Turlistan till bland annat Trysunda hittar ni här.

Sedan 1987 så är hela Trysunda ön plus en mängd andra öar kring Trysunda och Skrubban naturreservat. Antingen så tar man sig till Trysunda med egen båt eller så kan man via Köpmanholmen åka med skärgårdsfärjan ut till ön. Sommartid är helt klart den bästa tiden att besöka Trysunda och det fantastiska naturreservat som det är. Efter Ulvön så var Trysunda det viktigaste fiskeläget för Gävlefiskarna under sekelskiftet. Trysunda var också en av de sista som nyttjades som fiskeläge.

Hitta hit

https://goo.gl/maps/8ye3nrzTBn72