Det finns gott om sport och idrottsutövare i Örnsköldsvik med omnejd. Det mest framträdande bland alla sporter är nog ishockey. Inte minst Modo Hockey och alla duktiga hockeyspelare som kommit från staden.

Örnsköldsvik en stor hockeystad

Det har fostrat en stor del av hockeyspelare i staden som spelat i NHL. Över 20 spelare har sitt ursprung i moderklubben Modo och åkt över för att spela i National Hockey League. Anders Hedberg var bland de första som lämnade sin klubb Modo för att spela först för Djurgården men sedan 1974 i Winnipegs Jets. Hedberg avslutade sin karriär i New York Rangers 1985.

Framgångsrika hockeyspelare från Modo Hockey

Fler följde drömmen om att få spela i NHL. Och många har undrat vad det är i vattnet här i Örnsköldsvik som fått fram så många talanger. Markus Näslund och Peter Forsberg kanske de flesta känner till men också tvillingarna Sedin är bara några av de hockeyspelare som vi fått se skörda stora framgångar over there!

Dokumentär från Eurosport

Eurosport gjorde en dokumentär för några år sedan om fenomenet Modo Hockey och Örnsköldsvik som vi valt att bädda in på denna sida. Ta er en titt på 3 delar från YouTube som visar på ett härligt sätt hur spelare från Modo Hockey har satt Örnsköldsvik på världskartan.

Del 1 Eurosport dokumentär om Modo Hockey

Del 2 Eurosport dokumentär om Modo Hockey

Del 3 Eurosport dokumentär om Modo Hockey

Hur kommer det gå för Modo Hockey?

Det har inte riktigt gått som önskat de senaste säsongerna för hockeylaget Modo. De fick lämna den högsta serien Swedish Hockey League. De har nu krigat i två säsonger i Hockeyallsvenskan och kämpat för att ta sig upp. Huruvida de kommer tillbaka till SHL återstår att se.

Förhoppningen hos alla supporters och säkert många andra Örnsköldsviksbor är att laget ska kliva upp igen till den högsta ligan igen. Hockeyn och framförallt Modo Hockey är något som många i staden följer och gärna tar sig till arenan då hemmamatch spelas för att supporta sitt lag till seger.