Strandkaj Bar och Kök kan närmast beskrivas som en gastropub, en modern miljö på bästa läge i Örnsköldsviks hamn. Med precis samma förutsättningar som restaurangen bredvid lyckas man tillskillnad från The Chef som ligger vägg i vägg. Inte allt för komplicerade men vällagade rätter ger ett bra resultat.

Strandkaj Bar och Kök hade förstås som så många andra otur i att öppna just 2020 men de glesa borden var fulla den här fredagen. Med både en ganska vass stående meny och ett antal special för kvällen är valen bland rätter fullgoda. Man beskriver sig själva som ett vardagsrum nere vid hamnen och stämningen i lokalen (trots den tidiga klockan) är att likna med en trevligare after work i huvudstaden, kort sagt ett lyckat koncept.

Maten

De rätter som prövades var Reninnanlår tillsammans med blåbär och betor. En inte oäven rätt och bären gifter sig bra med Ren, en beprövad och opretentiös smakkombination. Det som var kvällens höjdpunkt när det kommer till rätter var vad som på menyn går under namnet en Krispig Pilgrimsmussla. Det som faktiskt var krispigt var snarare tillbehören men pilgrimsmusslorna vällagade och rätten fantastiskt trevlig med olika nyanser av textur, från det krispiga till en krämig pilgrimsmussla ovanpå en bädd av kimchi.

Sammanfattning

Strandkaj Bar och Kök är ett gott tillskott till Örnsköldsviks krogar och ett modernt alternativ för en after work, ett pub-häng eller en trevlig middag.

Hitta restaurangen

Järnvägsgatan 5C

891 31 Örnsköldsvik

restaurang@strandkaj.se
Telefonnummer: 0660 – 19300