I den byggnad som Örnsköldsviks Museum huserar har det varit skola, den byggdes 1904 och stod klar 1905 så det är helt klart en byggnad med anor. Under åren 1977 till 1978 så byggdes lokalerna om för att passa som Museum vilket det än idag fungerar som. 2005 så förflyttades den konsthall som varit i rådhuset in och numer så kan man kalla sig både för museum och konsthall.

I stadens museum så har det varit flera olika utställningar om Örnsköldsviks historia men det har också fått stå värd för olika turnerande utställningar. Med tillfälliga utställningar som exempelvis Elvis Presley, Star Wars och Andy Warhol så har det blivit extra exponering för museet och det har under dessa utställningar varit väldigt välbesökt. Har man ett intresse för konst och historia så är det helt klart värt ett besök och få lära sig mer om Örnsköldsvik och dess ursprung.

Förutom utställningar av olika slag så finns ett kafé som man kan vila sina trötta fötter en stund innan man fortsätter sin vandring i museet. Man hittar mycket lokal historia från Örnsköldsvik men också andra typer av utställningar och konst från både orten och kringliggande orter. Helt klart så är ett besök på Örnsköldsviks museum ett måste om man har intresse för stadens historia men också få möjligheten att se fantastiska utställningar som är unika i sitt slag.

Öppettider

Tisdag kl 11 – 20

Onsdag – lördag kl 11 – 16

Hitta hit

Läroverksgatan 1
891 62 Örnsköldsvik
Tfn 0660-886 00

https://goo.gl/maps/4yRjPXc3rUk