För den som vill uppleva något utöver det vanliga ska absolut göra ett besök på Paradiset i Örnsköldsvik. Det är ett äventyrsbad som såg dagens ljus 1992. Det byggdes i anslutning till kommunens sport- och simhall som byggdes flera år tidigare, 1971. Det är ett av de större äventyrsbaden i Sverige och har många gäster per år. Inte bara från orten utan det kommer besökare från hela landet. 

Paradiset Bad Spa Wellnes

Helt klart en stor attraktion som Örnsköldsvik erbjuder och det har byggts ut och om i omgångar. Förutom äventyrsdelen för bad, lek och äventyr så finns det även gym och solarium i byggnaden. För den hungrige så finns även två restauranger som kan besökas. Det tidigare namnet Paradisbadet byttes till Paradiset Bad Spa Wellnes 2010 men går fortfarande under namnet Paradisbadet i folkmun. 2007 var det ett kanonår för verksamheten och strax över 500 000 personer besökte badet under detta år.

Attraktioner i Paradiset

Hela byggnaden kan stoltsera med en yta på 13 000 m2 och du hittar en 181 meter lång vattenrutschkana med namnet Magic Eye. Denna byggdes 2004 och är den längsta inomhus rutschkanan i Europa. Det finns ytterligare en vattenrutschkana som mäter 100 meter lång och gör att två av de längsta i Sverige finns i Örnsköldsvik. Förutom vattenrutschkanor så finns det en vildfors, vattenpist med fritt fall på 7 meter och ett antal bubbelpooler. Även utomhusbad finns med strömmande vatten. För de allra yngsta så finns det ett tropiskt äventyrsbad i minimodell.

Spa och relaxavdelning

Har man åldern inne, det vill säga över 18 år så kan man även besöka en separat spa-avdelning med olika typer bastu. Det finns även en saltvattengrotta och ett rum för avkoppling fylld med olika växter. Här inne kan man ta en riktig Aufguss och det är lugn och ro som gäller. Det är väl isolerat från den mer livliga äventyrsdelen så det blir riktigt tyst och avkopplande. Ett skönt sätt att varva ner efter en hård arbetsdag eller träningspass i gymmet kanske.

Hitta hit

Paradiset
Lasarettsgatan 15, 891 33 Örnsköldsvik