Vintertid så är Rutberget ett av de mest besökta utflyktsmålen kring Örnsköldsvik för den som behärskar skidåkning på längden. Det är väldigt välorganiserat på plats med både vindskydd och stuga. Det så kallade Rutbergshotellet står öppen för allmänheten.

Vintertid på skidor

Du tar dig till Rutberget enklast vintertid på skidor och du kan starta vid Fälltjärn som ligger ungefär 10 kilometer från Örnsköldsviks centrum. Andra ställen att utgå ifrån är fäbodarna vid Västeralnö eller Huggsjöstugan i Backsjö. Det är en varierande terräng och man behöver inte vara någon elitmotionär för att ta sig till toppen av berget. De spår som finns upp till Rutberget sköts av Hägglunds SK Ski Team som under vinterhalvåret lägger ner mycket tid på att se till så det är bra skidspår för alla som vill åka upp till toppen av Rutberget.

Skön avkoppling på Rutberget

Rutbergshotellet sköt om av föreningen Nola Motion som årligen ser till att stugan är i det skick den är. Alla är välkomna in i stugan som är en gammal skogskoja som bönder i området byggde på 40-talet. I slutet på 60-talet och början på 1970 så renoverades kojan som idag är Rutbergshotellet. Våren 1990 så invigdes platsen på nytt och det strömmar ständigt till folk vintertid för att besöka platsen. Passa på nu i vinter på att besöka Rutberget om ni inte gjort det tidigare. Det är en skön skidåkning och en avkoppling väl på plats vid vindskydden och Rutbergshotellet.

Hitta hit

https://goo.gl/maps/HfbcxZqpy6U2