Under 2019 så har det varit liv och rörelse i inre hamnen. Byggnationerna av ett nytt bostadshus började redan byggas 2018, närmare bestämt i augusti så togs de första spadtaget för projektet som ska inrymma 38 lägenheter, en butik och två restauranger. Nu så här i början av 2020 så börjar vi se slutet och det ska flyttas in i lägenheterna och snart så öppnar restaurangerna.

Strandkajen

I markplan så kommer det att inrymmas två nya restauranger där den ena blir med förutom restaurang även lounge och bar. Det kommer även att flytta in en butik med anknytning till Öviks Marina som har butik ute i Bonässund. Denna blir ett komplement till den butiken. Det är härligt att det händer något i staden och bilden över hur det sett ut är på väg att suddas ut med alt mer nya spännande byggnationer och nya ställen att avnjuta mat på.

Kulturhuset

Det finns en pågående diskussion om ett kulturhus i Örnsköldsvik och än så länge så har vi sett ett antal förslag på detta men än är inte första spadtaget i marken för detta. Det finns ett antal bra konsertlokaler runt om i staden men ingen som är direkt anpassad för detta. Visst skulle det sitta fint med ett hus där många olika kulturbegrepp skulle kunna samsas och vi hoppas att inom en snar framtid få detta kulturens hus med både scen för teater, musik och andra konstuttryck skulle kunna få plats.