Idag den 13 mars så meddelades vilken artist som kommer att uppträda vid Strandparken i sommar. Det blir Linnea Henriksson känd från TV programmet Så mycket Bättre som kommer att uppträda vid den gratiskonsert som varje år går av stapeln i Örnsköldsvik.

Vi har tidigare skrivit om denna gratiskonsert här på Örnsköldsvik.org. I år så blir det alltså Linnea Henriksson som slog igenom 2010 för allmänheten. Hon har sedan dess hunnit med en massa. Det senaste albumet från Linnea har uppmärksammats med Årets Pop på galan P3 Guld 2018. Linnea är född i Halmstad och var en av deltagarna som tog sig vidare vid uttagningarna i Idol 2010. Det var där som många fick upp ögonen för talangen från Halmstad.

Förutom sina egna alster så har Linnea samarbetat med många andra artister. 2013 så medverkade hon på Avicis album True. Även Petra Marklund har nyttjat de resurser som Linnea Henriksson besitter på albumet Ensam inte stark. Tillsammans med Gyllene Tider så finns Linnea med på ett hör i den officiella VM-låten Bäst när det gäller. Det är en kvinna med många strängar på sin lyra och nu i juli så får vi möjligheten att uppleva henne.