Örnsköldsvik har fått ett nytt inslag bland spännande restauranger under 2012. Det är Restaurangbåten Poseidon som har lagt till i hamnen. Här kan man inmundiga härliga luncher och middagar och kanske stanna kvar till dess nattklubben öppnar! Naturligtvis är det här Örnsköldsviks enda flytande nattklubb och det känns verkligen en aning exotiskt.

Det var spännande att se när Poseidon lade till vid kajen men det dröjde ett tag innan restaurangbåten öppnade. Först skulle båten genomgå en ordentlig renovering. Idag kan man äta lunch eller middag både inne i båten och ute på däck. Poseidon har satsat på att locka till sig bra personal och maten som tillagas här håller mycket hög klass. Restaurangen satsar mycket på läckerheter från havet och på à la carte-menyn finns bland annat både strömming, lax och även abborre. Om man inte är så förtjust i fisk kan man i stället beställa in både kött och lamm.

Om du vill följa med Poseidon ut i Örnsköldsviks skärgård skall du boka en plats på en av veckans kvällskryssningar. Under hösten 2012 kör Poseidon ut på havet onsdagar, fredagar och lördagar. Turen tar cirka 4 timmar och startar kl 18.00 dessa kvällar. Om du vill äta under kryssningen är priset 450 kr och om du väljer att bara följa med på kryssningen blir priset 200 kr.

Uppdatering: Poseidon är ej längre i drift som restaurang i Örnsköldsvik!