Örnsköldsviksbon Niclas Lundin har gjort verkligen gjort sig ett namn under de senaste åren, inte bara i låtskrivande världen över. Många artister använder sig av Niclas som låtskrivare men nu har han gjort slag i saken och släpper en solo platta. Under de senaste åren så har han gått igenom några av de svåraste men också några av de mest fantastiska saker i sitt liv, vilket har resulterat i sånger och berättelser som han känner är mycket speciella och han vill verkligen berätta dessa.

Albumet Rain Clouds har 8 låtar och de är alla mycket intim och emotionellt, var och en på sitt alldeles egna sätt. Titelspåret ”Rain Clouds” är en pianobaserad ballad som presenterar den berömda stråkkvartetten Stockholm Strings, som har spelat med alla de svenska kända artister, däribland First Aid Kit och Robyn. Med på plattan finns också en stark duett, ”Changes”, med den populära svenska sångerskan, Kristin Amparo.

Andra låtar att hålla utkik efter är ”Concrete Heart”, som är en mer uptempo låt med stark hit potential och ”Children Of The World” som är en sång tillägnad både känslomässigt och ekonomiskt till välgörenhetsarbetet för Världens Barn. Den 30 september är det dags för releaseparty på Folkan i Örnsköldsvik, så har du inget speciellt för dig så boka en biljett och ta tillfället att höra låtar från skivan och ge ditt stöd till Världens Barn.