Hela höga kusten-området har sett fler och fler besökare under åren, och Örnsköldsvik är inget undantag.

Här hittar man inte bara ett vackert kustområde utan även en härlig stad där man kan bo billigt och bekvämt under besöket och äta gott på någon av stadens trevliga restauranger.

Örnsköldsvik är dock mer än bara staden, området har en mängd platser för friluftsliv. Det finns både höga berg och djupa älvdalar att besöka i kommunen, något som ger riktigt bra möjligheter för naturälskare året runt. I år var det andra året som Örnsköldsvik fick utmärkelsen Sveriges friluftskommun av Naturvårdsverket.

För alla som föredrar att hitta sin underhållning inomhus finns även Paradiset, ett äventyrsbad och spa där man både kan ha roligt och slappna av.

Via Örnsköldsvik turistbyrå kan man även hitta information om alla olika event som tar plats i staden under året, planerar man en resa hit kan man då passa in den när något spännande sätts upp i staden som man då kan ta del av.

Örnsköldsviks bibliotek är i år nominerade till Årets nytänkare och Open Library Solutions innovationspris, något som vi alla här håller tummarna för att de även vinner!