Vid Höglandssjön så hittar du ett stadsnära promenadstråk som går runt den natursköna sjön som ligger bara några kilometer från stadskärnan. Du kan med fördel gå hela rundan kring sjön på 7 kilometer och som är en del av Hälsans Stig som finns på 130 olika platser i vårt avlånga land.

Det är ett rikt fågelliv vid sjön så du kan få uppleva flera arter som lever och frodas vid Höglandssjön. Det står även ett fågeltorn uppställt vid den norra delen av sjön där du som fågelskådare kan stå och utforska fågellivet. Om du inte har intresset för fåglar så passar den gångstig som finns för allehanda motion. Raska promenader eller löpning är vanligt förekommande. Det är även  populärt för rastning av hundar.

Varje år så genomförs naturens dag kring sjön och olika aktiviteter som föreningar i området hjälper till med att genomföra. Det brukar vara en populär tillställning med många besökare. Vill du fiska så är det tillåtet att fiska året om i sjön. Fiskekort säljs hos Frendo i Gullänget där man kan köpa dygnskort. Det finns också i samband med Florabadet tillgång till träningsutrustning i ett gym utomhus. Även grillplatser finns för den som vill slå sig en en stund med medhavd matsäck.

Hitta hit

https://goo.gl/maps/EdiiC3E4R8r