Mitt i Örnsköldsvik, nere i den vackra hamnen, tornar det nybyggda hotellet Elite. Här får man vacker utsikt och förstklassigt boende.

Elite Hotels är en kedja med hotell som finns över hela Sverige, från Malmö och upp till Kiruna. De har ett starkt samarbete med Bishop Arms. Så ser man ett Elite hotell är chansen stor att du hittar en Bishop Armspub i samma byggnad eller strax bredvid.

Ägaren är Bicky Chakraborty som började sin hotellverksamhet med att hyra ut studentrum som stod tomma under sommarhalvåret. När studentkåren slutligen drog sig ur samarbetet med Bicky fortsatte han på sin bana och snart trettio år senare äger han ett trettiotal högklassiga hotell runt om i landet.

Ledorden för Elite Hotels är kvalité, flärd och tradition. Varje hotell skiljer sig från varandra, vissa är i gamla hus medan andra är nybyggen: så är fallet med Örnsköldsvikhotellet vars fulla namn är Elite Plaza Hotel.

Här kan man ta en pilsner på nedervåningen i Bishop Armspuben och sedan titta ut över vattnet från sitt hotellrum. Hotellet vill värna om hotelltraditionen men samtidigt visa sin flärd och känsla för bra kvalité.

Hotellet har paketerbjudanden där du kan boka in festivaler och skärgårdskryssningar tillsammans med hotellbokningen. Perfekt för dem som kommer hit för att turista eller få en mysig kväll med sin partner. Det är också det perfekta hotellet för affärsresor. De har fina konferenslokaler och kan få bonus och rabatter genom att registrera sig som företagskund på hotellet.

De har ett spa högst upp i byggnaden (som också råkar vara den högsta byggnaden i staden), och räcker inte det är det gångavstånd till Paradisbadet som har lekland och spa. Hotellet ligger som sagt vid vattnet och inte mer än hundra meter från gågatan fylld med shopping- och middagsmöjligheter.