Vi har därför bestämt oss för att börja erbjuda SEO i Örnsköldsvik. Det går ofta mycket snabbt att få riktigt bra resultat i Örnsköldsvik, något som våra initiala tester visar. Det finns en vidöppen marknad och kunder att få inom nästan alla segment.
Du hittar mer information om sökmotoroptimering och våra tjänster på Brath.se.
Vad är sökmotoroptimering?
Kortfattat går det att säga att sökmotoroptimering är arbetet med att få en webbplats att synas högt upp i Googles vanliga sökresultat på relevanta sökord. Att vara den som hittas när kunderna söker efter de produkter eller tjänster du tillhandahåller kommer att ge ökad försäljning – svårare än så är det inte.
Skilj på annonsering och optimering
Sökmotoroptimering handlar alltså inte om att köpa annonser hos Google utan att arbeta med den egna sajten så att Google uppfattar den som den relevantaste för den tänkta sökningen. På så vis kommer du kunna synas i de vanliga sökresultaten.
Vad ingår i vår tjänst?
Sökordsanalys – Det första som vi tittar på är vilka sökord alternativt sökfraser som är bäst för just ditt företag att synas på. Detta görs tillsammans med er för att se vilka produkter eller tjänster som konverterar bäst och som det går att nå bra positionering på Google inom önskad budget. Denna del kallar vi sökordsanalys. Det är viktigt att satsa på ord som kommer att ge den bästa ROI, Return on Investment.
OnPage analys – När väl sökorden är bestämda är det dags att titta på sajten, vi gör en OnPage-analys. Först görs en generell koll på hela sajten och söker fel som kan vara skadligt för sökmotoroptimeringen. Kan Google spindla hela sajten, undviks duplicate content (samma text på flera ställen eller på andra sajter) är allt indexerat riktigt etc. Utifrån sökorden tittar vi även på landningssidor, med detta menas vilka sidor som besökaren kommer in på sajten beroende på vilket ord de sökt på. Det är inte så att alla besökare alltid kommer till startsidan först. Alla sidor på sajten kan vara en första sida för besökaren, och ska därför hanteras som sådan. På specifik landingssidanivå tittar vi på detaljer inom titel, huvudrubrik, text, meta description etc. Viktigt att påpeka är att vi inte gör några ändringar direkt på sajten. Vi skriver en rapport med konkreta förslag, sen är det upp till ägaren av sajten att bestämma om förslagen på ändringarna ska genomföras. I slutändan ska ägaren av sajten bestämma över sin sajt och ha sista ordet. Dock är det så att vissa ändringar måste göras för att optimeringen ska fungera, andra kan man justera och ändra tills alla blir nöjda.
Länkbygge – När sajten fungerar som den ska så kommer en annan viktig del in, länkbygge, omnämnanden från andra sajter. Om sajten i sig är bra, fungerar som den ska och ger ett värde för besökaren så har man kommit en bit på vägen. Om sedan andra sajter tipsar om denna sajt, med så kallade länkar, så faller alla pusselbitar på plats. Just länkbygget är en väldigt viktigt del i seo-arbetet och det är här det krävs spetskunskap. Vi på Brath lägger ner mycket tid och kärlek och speciellt kunskap på att göra detta på ett relevant och bra sätt. Här höjer vi ett varningsfinger, görs detta på ett felaktigt sätt så rensar Google bort sajten från sökresultatet med deras så kallade Pingvin-filter. Google kör filter varje dag för att se till att rätt sajter visas i sökresultaten. Just Pingvinfiltret är ett lite större filter som de kör lite nu och då, ca var tredje månad. Här riktar de in sig specifikt på länkar. Sajter med spammiga och dåliga länkar rensas bort ur resultaten och det krävs stort jobb och mycket tid för att återfå sina positioner.
Rapportering – Vi är transparanta i vad vi gör. Vi fungerar gärna som bollplank i sökmotoroptimeringsfrågor och delar med oss om vår kunskap till våra kunder. Varje månad rapporterar vi exakt vad vi har gjort månaden innan tillsammans med information om föränding i rank och ifall vi har tips eller förslag på förbättringar som kan göras.
Mätbart
Sökmotoroptimering är mätbart. Man kan i förväg räkna ut ungefär vad man kan förvänta sig att tjäna på olika sökord och positioner i sökresultaten och därför räkna ut vilken budget som är rimlig att lägga sig på. Det går smidigt och enkelt att följa utvecklingen i Google Analytics, här kan man se hur många fler besökare som kommit till sajten genom det organiska söket och med rätt inställningar se hur mycket man har tjänat på det i rena pengar. Svart på vitt ser man tydligt vad satsningen ger. Marknasföring kan vara svårt att få exakta siffror på vad som har gett försäljning, men med sökmotoroptimering är det väldigt tydligt.
Långsiktigt
Sökmotoroprimering gjort på rätt sätt tar lite tid. Man ska bygga upp sajtens auktoritet med hjälp av ändringar på sajten och med länkbygge. Räkna med att det tar ca 6 till 9 månader innan önskat resultat uppnås. Men man kan förvänta sig att se vissa resultat redan efter 3 till 5 månader. Det är en långsiktig satsning och i längden kommer att ge bra ROI.
Hur bra är Brath på sökmotoroptimering?
Grundare på Brath, Magnus Bråth, utsågs av branschen i en oberoende undersökning där de svenska sökmotorkonsulterna själva fick ge omdöme till bäst i Sverige.