I Örnsköldsvik finns en unik utbildning för dig som är låtskrivare, sedan 1998 har utbildningen funnits och har sedan starten utbildat mängder av låtskrivare. Utbildningen pågår under två år och genom sitt nära samarbete med branschen får studenterna gedigna kunskaper. Bland annat jobbar utbildningen emot musikförlag som Universial, Sony/ATV, BMG, Warner, Scandinavien Songs med flera, där det får riktiga uppdrag att skriva låtar till diverse artister.

Genom åren har många ”hits” skrivits av studenter och listan skulle bli allt för lång att lägga upp här, men för att nämna några: Niclas Lundin har medverkat som låtskrivare i Melodifestivalen ett flertal gånger, bland annat 2011 med låten Enemy som framfördes av Sara Lumholdt, samma år skrev Björn Djupström tillsammans Moh Denebi och Loreen låten ”My Heart Is Refusing Me” som framfördes av Loreen. Jakob Hazell har skrivit 2010 års Idolvinnarlåt ”Dreaming People” tillsammans med Svante Halldin, Sharon Vaughn och Christian Walz. Jay Smith vann idol det året. Under 2012 kunde man i SVT’s program Kobra om K-Pop se Trinity (Fredrik Häggstam, Sebastian Lundberg och Johan Gustafson, tidigare studenter på Musikmakarna) medverka i programmet tillsammans med bl.a. Pelle Lidell. I programmet ser man även Daniel Ceasar, Olof Lindskog och Ylva Dimberg, alla tre signade till The Kennel och studenter på Musikmakarna. Även i 2013 års Melodifestival så dominerar Musikmakarna: Mary N´diaye, Johan Åsgärde och Mattias Frändå har skrivit låten ”Gosa”, som också framförs av Mary. Thomas Stenström har tillsammans med Eric Gadd och Jacob Olofsson skrivit låten ”Vi kommer aldrig att förlora”. Låten framförs av Eric Gadd. Freja Blomberg har tillsammans med Fredrik Samsson skrivit låten ”Dump”, som framförs av Amanda Fondell. Terese Fredenwall och Simon Petrén har skrivit låten ”Breaking The Silence”, som också framförs av Terese. Linnea Deb och Joy Deb har tillsammans med Robin Stjernberg och Joakim Harestad Haukaas skrivit låten ”You”. Låten framförs av Robin Stjernberg.

Detta går att läsa på Musikmakarna egna hemsida www.musikmakarna.se

”En av Sveriges bästa utbildningar”
– enligt KY-Myndighetens egen bedömning
allt börjar med en bra låt…

Musikmakarna har som mål att utveckla framtidens låtskrivare i såväl Sverige som internationellt. Med mer än 14 års erfarenhet som utbildare samarbetar vi idag med de mest namnkunniga musikförlagen som Universal, Sony/ATV, BMG, Warner, Scandinavian Songs och många fler.

Musikmakarna, en komplett utbildning

Som student hos Musikmakarna får du en gedigen två-årig utbildning inom hantverket Låtskrivande. Därtill får du genom skolan ett unikt nätverk av kontakter. Det ger dig ovärderliga förutsättningar att lyckas i ditt framtida liv som låtskrivare och musikskapare. Med obegränsad tillgång till en egen studio får du möjlighet att fördjupa dig i branschens mest använda musikprogram och studioutrustning. Hos Musikmakarna är alla projekt under utbildningen direkta beställningar, verkliga uppdrag från musikförlagen. Allting på riktigt, alltså. Musikmakarna är en av Sveriges bästa utbildningar, enligt KY-myndighetens egen bedömning.

Kursbeskrivning

Utbildningen syftar till att i nära samverkan med branschorganisationer och företag inom musikindustrin rusta talangfulla upphovsmän av populär- och reklammusik för ett yrkesliv inom svenskt och internationellt musikliv.

Vi vill vara en plantskola för yrkesarbetande musikmakare. Vi kan inte skapa talanger, däremot kan vi ge förutsättningar och möjligheter till utveckling och värdefulla branschkontakter.

Studenterna får förutom färdigheter i musikaliskt hantverk även kunskap i musikteori, upphovsrättsfrågor, marknadsföring, företagsekonomi, kreativt skrivande m.m.