Runtom i Örnsköldsviks miljöer finns mycket trevligt att uppleva, se och göra. Mycket av detta har att göra med den vackra natur som finns i landskapet och den frihetskänsla detta gärna inger. En sådan idyllisk plats är exempelvis Mosjöns Camping.

En idyllisk plats kring Höga Kusten

Är man uppvuxen i Örnsköldsvikstrakten, kanske framförallt någonstans mellan Husum och stadskärnan, ja då har man förmodligen någon gång besökt Mosjöns Camping. Då, förmodligen eftersom det är en trevlig badplats eller ett säkert fiskevatten, men säkert har någon av er läsare som kommer ifrån trakten också spenderat sommaren där med husvagn.

Fiske

För den som inte redan känner till campingen så ligger den belägen ganska precis mittemellan Örnsköldsvik och den mindre bruksorten Husum. Som det kanske hörs på namnet så ligger campingen precis intill sjön Mosjön, där det både badas, körs trampbåt och fiskas. I sjön finns både inplanterad fisk såväl som självreproducerade arter. De fiskar du kan räkna med att få napp av är abborre, gädda, öring, regnbåge och röding. Information om fiskekort hittar du på kommunens hemsida.

Campingen

Campingen är i fullskala och här kan du både semestra med husvagn, tält eller i någon av de stugor som finns att hyra. Stugorna finns i tre olika storlekar och med lite olika standard – både lite äldre stugor och nyare. Storlekarna varierar från 10kvm. till 35kvm.

Här finns även en restaurang för lättare förtäring, en minigolfbana och barnens favorit – hoppborgen. Så vare sig om du bara har vägarna förbi eller är ute efter att hitta en trevlig camping till semestern kring Höga Kusten så har du en riktigt trevlig idyll att besöka i Mosjöns Camping.