Under 2012 slog Linnéa och Peter upp dörrarna mitt emot Ica på Fabriksgatan i Övik och därmed fick staden sin första riktigt bra restaurang. Med en meny klart över snittet i Örnsköldsvik har Linnéa och Peter helt klart tagit över tronen från Public och Mamma Mia som lämnas bakom i dammet.

Linnéa och Peter är en modern svensk restaurang som påminner mycket om en bra restaurang i en mycket större stad, det är tydligt att båda ägarna arbetat en längre tid i huvudstaden. Den 16:e januari är det dags för en helt ny meny så vi på Örnsköldsvik.org törs inte lova något. Under 2012 har man däremot kunnat locka med både havskräftsoppa och skuldra från spansk gris. Mat vi verkligen inte är bortskämda med i Övik.

Det är utan tvekan så att Linnéa och Peter placerat sig längst fram i täten när det gäller mat i Örnsköldsvik. Restaurangen har både ambitioner och hantverksskicklighet utöver vad övriga kan erbjuda.

Lokalen är också modern i Stockholmsstil, kakel och betong sticker fram överallt men inredning ger ett mycket varmare intryck. Avskalat svenskt bryts av med hittade små fynd från loppisen, också något som sticker ut i Örnsköldsvik. Det är tydligt att man valt en miljö som fokuserar på maten på ett sätt man känner igen från en rad krogar i Stockholm. Nackdelen är att det ibland blir något ljudligt i lokalen.

Maten

Rätterna hor Linnéa och Peter är enastående och sticker klart ut i den lilla restaurangstaden Örnsköldsvik. En meny som vanligtvis består av fyra förrätter och fyra varmrätter byts ungefär kvartalsvis. Fokus ligger på råvaror från området och rätterna är modernt skandinaviska.

Det är helt klart värt att spendera en kväll på Linnéa och Peter och vårt tips är Onsdag till och med Lördag då den vanliga menyn gäller. Bokar gör du lättast på 0660-10190.

Hitta hit

LINNÉA&PETER AB
Fabriksgatan 12B, 891 33 Örnsköldsvik
0660-101 90
https://goo.gl/maps/B2vMBeri4ks

Mer om restauranger i Örnsköldsvik

Om du är intresserad av fler mat-relaterade artiklar tycker vi att du ska ta en titt på vår avdelning om Restauranger i Örnsköldsvik.