Ibland kan det vara riktigt svårt att hitta lediga jobb i en kommun som Örnsköldsvik. Det finns ett begränsat utbud av arbetsplatser och det är många som tävlar om jobben. Det betyder förstås inte att det är omöjligt (en variant är förstås alltid att försöka sig på att starta något eget). Här samlar vi alla bra resurser för dig som vill hitta ett jobb i Örnsköldsvik.

Var ska jag börja leta jobb?

Det kan vara svårt att hitta en bra början på jobbletandet. Det går sällan att förlita sig på att Arbetsförmedlingen ska kunna leverera ett ledigt jobb eftersom det är så många som kommer den vägen. En egen erfarenhet från mig som rekryterat är att när man lägger en annons hos Arbetsförmedlingen så kommer det så mycket ansökningar att det inte går att gå igenom alla. Det betyder att du är en i en jättehög av brev.

Det finns förstås andra portaler för jobbsökare och en av mina personliga favoriter är Karriärguiden som snabbt ger en bra överblick. Att gå igenom de portaler för lediga jobb som finns är förstås bara början. Det allra viktigaste är att personligen ta kontakt med så många som möjligt i din bransch.

Att söka jobb är samma sak som att sälja, den enda skillnaden är att du säljer dig själv. Du behöver leta rätt på makthavare på alla möjliga företag i Örnsköldsvik som kan tänkas behöva någon som du. Leta rätt på ett telefonnummer på deras sajt till någon som skulle kunna tänkas anställa dig. Skicka in ett CV (utforma ett bra CV) och säga att du vet att de inte annonserar just nu men ändå är intresserad, det funkar fler gånger än man tror.