Efter stölden av den vackra bronskorpen Munin fick Örnsköldsviks kommun faktiskt tillbaka den av en troligen ångerfylld tjuv. Det underliga är att korpen fortfarande inte återförenats med Hugin i Mellanparken. Vad beror det på?

Under senvintern i år stals en av de vackra korparna i Mellanparken. Korparna är tillverkade av brons och konstnären är den Örnsköldsviksfödde Kjell Landfors. Det kändes så trevligt när de flyttade in i parken för knappt ett år sedan för att hålla ett öga på parken och Örnsköldsvik. Hugin och Munin är de två korpar som Oden hade på sina axlar. De hjälpte Oden med information om vad som hände ute i världen. Varje morgon flög de ut för att senare komma tillbaka till Oden och berätta vad de sett och hört. Oden var alltid orolig över om korparna skulle komma tillbaka för han var beroende av dem och deras information. Särskilt orolig var han över Munin som var den korp som representerade intuition i den nordiska mytologin. Tyvärr har Munin nu försvunnit för oss Öviksbor också!

Den som stal Munin lämnade senare tillbaka den till kommunen och det var en lycklig dag. Man trodde då att man ganska snart skulle få se korpen igen i parken. Men än idag har Munin inte återförenats med Hugin. Kommer den inte att sättas tillbaka? Var är Munin nu? Vi väntar och spanar alla varje gång vi promenerar i parken.