Många var det nog som tittade storögt när dom läste i Tidning 7 i februari 2013 om en unik äggkopp skapad i Örnsköldsvik. Den är designad som en spermie och kommer garanterat att locka till skratt vid frukostbordet när man har vänner på besök.

Själv tycker vi att detta är en spännande form och vill gärna berätta om denna produkt. Bakom designen av äggkoppen står företaget Starling & Grobba som finns i Örnsköldsvik. Länge har den traditionella formen på äggkoppar funnits, oavsett om dom är i plast eller porslin så har formen varit som en kopp. Varför kan man fråga sig, om man googlar på bilder på äggkopp så ser man inte många som sticker ut i sin design. Är vi så traditionsbundna när det just kommer till formen på en äggkopp. Ägget i sig smakar ju likadant oavsett vad man ställer sitt ägg i, eller?

De säljs i förpackningar om två och finns i fyra färger, röd, svart, vit och limegrön. Vi tror att detta är den perfekt presenten om du ska bort till vänner på middag. Trots att påsken är över så kommer det ju alltid en påskhelg varje år och tänk dig påskaftons- morgonen när du dukat fram påskfrukosten nästa år och denna äggkopp står på bordet. Det blir garanterat en hit. Har du inte diskuterat ämnet sex och samlevnad med dina ungdomar kan detta vara en öppning till just den diskussionen!