Både för boende i staden och besökare så är Varvsberget ett trevligt utflyktsmål. Det brukar vara populärt att ta med sig långväga gäster upp på toppen av berget för att visa upp vår fina stad. Och utsikten är absolut inget att klaga på. Det är en fräck panoramavy oavsett var du står där på toppen av Varvsberget.

Både dag- och kvällstid så får du en fantastisk vy över Örnsköldsvik och det finns rejäla bord på utvalda ställen uppställda för medhavd matsäck om så önskas. Har man inte med sig något så kan man kolla om restaurangen är öppen som finns där. För att komma upp på Varvsberget så åker man mest lämpligt med bil upp. Åk mot Domsjö på Modovägen tills du kommer med en skylt Varvsberget, sväng höger och följ vägen ända upp till toppen av berget. Det finns relativt gott om parkeringsplatser för att parkera din bil.

Hitta hit

För den som vill ha lite utmaning så kan apostlahästarna ta dig upp via en trapp som finns uppför berget. Det kan vara en lite utmaning för de flesta men man får en fantastisk träning för benen. Väl upp så får man lön för mödan om man tagit trapporna och kan njuta av den fantastiska utsikten som ges från Varvsberget. Vissa tider så kan även stolsliften vara igång för den som vill åka upp via den vid hoppbackarna.