Vackert vid Moälven ligger Friluftcentralen. Det är cirka 6 kilometer från centrala Örnsköldsvik. Det finns gott om parkeringsplatser och helt klart värt ett besök.

Öppna ytor gör att man kan spela spel och leka vid området. Grillplatser gör det möjligt för korvgrillning eller annat tillagning av mat. Stället fungerar utmärkt som rastplats om man åker efter E4:an, stanna till för att sträcka på benen en stund i denna oas. Sommartid så finns det ett öppet café men man kan även hyra lokaler för större sällskap.

Under sommaren så kan man hyra flotte eller kanoter per timme för sköna upplevelser på Moälven. Det är en fridfull plats med utsikt upp mot Själevads kyrka som tidigare har blivit valt till en av Sveriges vackraste kyrkor. Andra trevliga aktiviteter som man kan hitta är minigolf för den som känner sig sugen på detta.

Hitta hit

Enklast följer man E4 söderut från Örnsköldsvik och svänger av mot Själevad. Det är bra skyltat med Naturrastplats Moälven vid E4:an och ligger bara ett par hundra meter från avfarten.

Själevads Friluftscentral
Brogatan 100, 894 35 Själevad
0660-29 33 20

https://goo.gl/maps/fPRFHgc1xKo