Från ett antal orter i Sverige är det väldigt lätt att hitta flyg till Örnsköldsvik. Det råkar bara vara lite oväntade orter. Du kan flyga till Örnsköldsviks flygplats från Stockholm, Trollhättan och Jönköping idag. Naturligtvis går det att ansluta med andra flygbolag också.

Idag är det bara Höga Kusten Flyg som flyger direkt till Örnsköldsvik och det är orsaken till de något ovanliga anslutningarna. Det går förstås att kombinera med andra flygbolag som till exempel SAS som ju som bekant också ansluter i Stockholm.

Det går två flyg mellan Örnsköldsvik och Stockholm dagligen, ett morgonflyg och ett på eftermiddagen, vilket förstås passar affärsresenärerna bra. Flyget landar på Gideå Flygplats som faktiskt ligger en bra bit från stadskärnan så se till att ha en flygtaxi på plats.

Bokar gör du lättast på flygbolagets hemsida men kom ihåg att det kan vara lite krångligt om du behöver byta i Stockholm, eftersom flygbolagen inte automatiskt matchar ihop flighterna.

En annan variant är att ta sig till Umeå Flygplats som är ganska vältrafikerad av SAS. Då blir det förstås en något längre resa från flyget in till Örnsköldsvik men det kan ibland ändå vara värt det.

Uppdatering: Efter flera års uppehåll så flyger SAS från Örnsköldsvik, ta en titt på deras sajt om du planerar att flyga till eller från Ö-vik.

Ännu en uppdatering: Just nu verkar ingen veta vem som kommer trafikera linjen Stockholm-Örnsköldsvik. Det ser ut att kunna vara antingen Air Leap, Bra eller båda.