Saltmagasinet är en äkta Italiensk restaurang belägen alldeles vid gästhamnen i Örnsköldsvik. Här så hittar du genuin Italiensk mat både till lunch och middag. Det finns även en deli där du kan handla Italienska råvaror eller köpa hem riktigt Italiens pasta på lösvikt. Numer så går det att äta äkta Italienska pizzor i restaurangen. 

Saltmagasinens historia

Vid Örnsköldsviks gästhamn så låg det tre gamla saltmagasin från den tid då det fiskades i havet utanför staden. Två av dessa gamla magasin renoverades i samband med att staden fyllde 100 år 1994. Det tredje förföll och få något år sedan så revs alla de tre magasinen och en helt ny byggnad uppfördes i liknande stil som de gamla magasinen. Det är där som restaurang Saltmagasinet huserar idag.

Saltmagasinet som det ser ut idag

Sedan 2015 så driver Jennie och Maurizio Saporito den Italienska restaurangen som ligger vid kajkanten. De båda driver förutom restaurangverksamheten även Örnsköldsviks Gästhamn med glasskiosk på sommaren och nu på senare tid den stadscamping bredvid restaurangen. Den mat som serveras är så genuint Italienska man kan tänka sig. Det ligger på bekvämt gångavstånd från centrum och sommartid så kan man sitta utomhus på en skön veranda och blicka ut över inre hamnen.

Hitta hit

Varvskajen 1, 891 31 Örnsköldsvik

Telefon: 0660-22 21 66

https://goo.gl/maps/PHoFUwijo9J2