Örnsköldsvik har alltid varit en musikalisk stad och mycket musik har strömmat ur diverse högtalare i de replokalerna som funnits i staden och på olika scener som finns i Örnsköldsvik. Perfect Plan är det senaste tillskottet på musikhimlen. De nya rockstjärnorna är inga duvungar då det kommer till musik. De har hållit på länge och tidigare i år så skrev de under ett skivkontrakt med det Italienska skivbolaget Frontiers.

Skivan ”All Rise” släpptes den 20 april 2018 och videon nedan är den första singeln som släpptes från plattan. De har fått ett fantastiskt mottagande världen över och responsen är enorm över den skiva de släppt. Förutom att man kan beställa fysiska exemplar av skivan från olika ställen där det säljs musik så finns den naturligtvis att streama på Spotify. Det är alltid roligt när personer från vår stad får uppmärksamhet och självklart så kan inte vi vara sämre. Så ta dig till Spotify och lyssna på lite rockigare musik från Perfect Plan.

Bandet består av Kent Hilli på sång, Leif Ehlin på keyboard och bakgrundssång, Fredrik Forsberg på trummor och bakgrundssång, PO Sedin på bas och bakgrundssång och Rolf Nordström på gitarr och bakgrundssång. Hur kommer det sig då att ett band från Örnsköldsvik får ett kontrakt med ett av världens största independent skivbolag som Frontiers? Vi är förstås nyfikna och vi hoppas att även ni läsare är det.

Vi har ställt lite frågor till en av bandets medlemmar Rolf Nordström.

Örnsköldsvik.org: Ni har precis kommit hem från en spelning i Milano, hur känns det?

Perfect Plan: Det var en mäktig upplevelse. Otroligt roligt att spela på en stor scen inför en stor publik. Vi var också väldigt nöjda med den respons som vi fick. Så efter konsert blev det mycket signering och möte med en massa fans, att så många ville träffa oss va en överraskning. När vi hade klivit upp på scenen och ridån gick upp så var det ståpäls vill jag lova sen gav vi 110 % under hela konserten. Vi fick också möjlighet att träffa å prata med andra musiker och skivbolagsfolk, bland annat annat mötte vi Steve Overland från FM, en idol för flera av oss, en väldigt trevlig person. En helt fantastisk upplevelse som vi i bandet fått varit med om.

Örnsköldsvik.org: Hur kom det sig att ni fick skivkontraktet?

Perfect Plan: Vi startade upp bandet redan 2014 då vi bestämde att vi ville skriva vår egen musik. Det tog ett tag innan vi kom igång på allvar men sen gick låtskrivandet av bara farten. Vi bestämde oss för att vi ville spela in en skiva för vårt eget nöjes skull så vi tog kontakt med Ronnie Björnström i Umeå och bokade in tider. När skivan i stort sett var klar så kände vi att de låtar och det sound vi tillsammans hade skapat var väldigt bra. Vår trummis Fredrik Forsberg var då ute och spelade i ett band och  satt i turnébussen med Robin Eriksson som spelar i Degreed. Robin ville lyssna på vår inspelning och tyckte det var kanonbra. Så han berättade att han kände en kille i Stockholm som var bekant med Vd:n på Frontiers SRL och frågade om han fick skicka vår platta till honom i Stockholm. Sen tog det inte så länge innan vår grymma sångare Kent Hilli fick en epost från VD Serafino på Frontiers SRL där de erbjöd oss ett skivkontrakt och på den vägen är det.

Örnsköldsvik.org: Hur länge har ni som grupp funnits?

Perfect Plan: Som sagt så började vi som smått redan 2014 och plattan All Rise spelades in, mixades och mastrades 2016 och under våren 2017 förhandlade vi skivkontraktet med Frontiers SRL och skivan släpptes nu i april 2018. All Rise har ju fått ett smått fantastiskt mottagande både bland musikrecensenter och fans. Nästan lite overkligt att läsa recensionen i Classic Rock Magazine där vi fick betyget 9 av 10.

Örnsköldsvik.org: Har ni fler spelningar inplanerade under 2018?

Perfect Plan: Som det ser ut nu som kommer vi att spela på hemmaplan på Sensommarfesten vilket kommer att bli otroligt kul. Vi hade ju ett releaseparty på O´Learys 19 maj som sålde ut. Så på Sensommarfesten får fler möjlighet att se oss. Framåt ser det fortfarande ganska lugnt ut.

Örnsköldsvik.org: Vad har ni för drömmar inför framtiden?

Perfect Plan: Jag kan säga så här, att det vi uppnått så här långt är mycket mer än vad vi hoppats eller förväntat oss, så allt är bara en bonus. Vi har ju alla heltidsjobb vilket innebär att vi inte kan lägga hur mycket tid som helst på bandet i nuläget. Men vi har en del nytt låtmaterial färdigt som vi själva tycker håller mycket hög klass. Så att få komma ut och spela lite och att fortsätta och spela in vår andra platta ska bli kul. Så vi får ta det därifrån och se vad framtiden har att utvisa.

Spelning på hemmaplan

Helgen den 19 maj så fick både de som bor i Örnsköldsvik och tillresta möjligheten att lyssna på Perfect Plan live på O’Learys. Det var nämligen releasefest här hemmavid. Flera hundra hade uppmärksammat detta och fick höra bandet live framföra låtar från debutalbumet All Rise. Det var slutsålt på alla förköpsbiljetter och det blev trångt på O’learys denna kväll. Här nedan så kan ni se bilder tagna från kvällen.

Perfect Plan