I förra veckan öppnade Peter och Ebbe Glud, som sedan tidigare sålt elcyklar och gjort cykelreparationer i Gullänget, cykelbutik. Cykelspekulanter kan nu hitta ett relativt stort utbud av både elcyklar och vanliga cyklar i butiken på Björnavägen 28.

Tanken är att hjälpa öviksbon att välja en kvalitetscykel, ett exempel på märken som förs är Merida, inför cykelsäsongen. Oavsett om det gäller elcykel eller vanliga cyklar finns det mycket att tänka på när man ska köpa cykel och både Ebbe och Peter Glud har lång erfarenhet av cykling och cykelhandel.

– Det känns som att vi öppnade butiken precis i tid, säger Peter Glud, med det här vädret är det helt klart dags att plocka fram cykeln.

För den som inte vill köpa en ny cykel i år hjälper de gärna till med underhåll och reparationer, precis som tidigare. Mer information hittar du på Ovikscykel.se.

Uppdatering sedan denna artikel skrevs:

Öviks Cykel&Fritid har flyttat till mer ändamålsenliga lokaler. Som ledande inom försäljning och service av cyklar i Örnsköldsvik så blev lokalen efter Björnavägen snabbt för trångbodd. Nya lokaler ordnades på Hästmarksvägen 12. Med mer ytor för utställning och en betydligt större verkstad så kan man fortsättningsvis hålla den kvalitén som man redan visat på. Det är även gott om parkeringsplatser för besökare och även möjligheter till att få provcykla det man funderar på att köpa.

Hitta hit

Hästmarksvägen 12, 891 38 Örnsköldsvik

https://goo.gl/maps/1fvQme5wf192