Visst har Örnsköldsvik blomstrat upp som sommarstad de senaste åren. Mycket har hänt på våra gator och mycket kan fortfarande hända. Kommer man utifrån så ser man på staden med andra ögon och alla är vi olika och tycker absolut inte samma sak om de städer som vi besöker. Så även med Örnsköldsvik. Det kan vara lätt att bli hemmablind och inte se skogen för alla träden.

Utbudet av restauranger

Vi har inte varit bortskämda med allt för många restauranger tidigare men även här så har något hänt. Mycket möjligt att det är fler personer som beger sig ut för att äta en måltid på restaurang än vad det gjorts tidigare. Det är med glädje som utbudet av restauranger har ökat i staden så både de som bor i staden och hitresta får en möjlighet att äta gott och njuta av en stund samvaro. Även uteserveringar har lyst med sin frånvaro men det börjar bli bättre, även om vi är långt ifrån andra städers restauranger och utbud att kunna sitta utanför restaurangen och äta.

Nöjesutbudet

Det finns några ställen där det kan upplevas lite fart och fläkt en lördagskväll. O’Learys och AllStar är platser där framförallt unga men också äldre kan uppleva lite nöje en fredag- och lördagskväll. Även Framnäsbaren kan vara ett ställe att besöka kvällar under helgen för underhållning av trubadur eller annat.

Sommaren 2018 så har en del aktörer med anledning av fotbolls-VM satt upp stora tält för att kunna avnjuta fotboll med andra. Det finns möjligheter både på stora torget och nere vid Arenan se på fotboll på storbild och heja fram vårt landslag till segrar.

Sevärdheter i Örnsköldsvik

Det finns en hel del att se och uppleva i Örnsköldsvik. Som med de flesta städer så finns det smultronställen lite varstans. Vi försöker att leta upp dessa ställen som kan vara värda ett besök och presentera dessa under vår avdelning med sevärdheter. Vi hoppas ni hittar något ställe som kan falla er i smaken när ni gör ett besök.