Bo på Lantgård är att bo på en gård med ett levande lantbruk. I Örnsköldsviks Kommun finns många fina Bo på Lantgård och vi har tagit upp några av dem.

Stensätter Gård

Stensätter Gård är belägen ca 2,5 mil nordost om Örnsköldsvik. Gården ligger naturskönt vid en sjö och ute på gården går hästarna i sina hagar. På gården bor förutom hästarna även hundar, katter och en kanin. Vill du uppleva naturen runt om finns cyklar och båt att låna på gården. Här finns många intressanta aktiviteter på bra avstånd. En badbrygga ligger inom gångavstånd och det är 2,5 km till havsbad. Inom 1 mils radie finns det fiskeläge med museum och servering, keramikverkstad, golfbana, elljusspår och galleri. Det är 5 kilometer till närmaste samhälle, Husum där det finns affär, bensinstation, restauranger.

Du kommer att bo i en egen stuga på gården med egen uteplats och grill. Stugan består av ett stort allrum med öppen planlösning till angränsande kök samt en toalett med dush. På övervåningen finns det 2 sovrum med vardera 4-5 bäddar samt en möblerad hall. Stugan är utrustad med kyl/frys, spis med fläkt, micro, braskamin samt tv.

  • Kontaktuppgifter:
  • Stensätter 127
  • 89691 Husum

Rösö Gård

Rösö Gård ligger belägen ca. 3 mil söder om Örnsköldsvik. Gården är ett lantbruk med lösgående höns och på grannes tomt finns kor och kalvar att titta på. På gården finns det också ett stort växthus där det odlas blommor, tomater, persikor med mera.
Nära stugan ligger en å man kan bada i, där finns också en vedeldad bastu och grillplats. Möjlighet finns att fiska och båt finns att hyra. Ett flertal insjöar och havsbad med fina stränder finns i närområdet. Brynge kulturområde som ligger i närheten är ett gammalt sågverksområde där det finns ett café och konstutställningar mm. Ett bra alternativ om du har barn är Källarbackens Saga som ligger i närheten, en stig med många smådjur i en trolsk skog.

  • Kontaktuppgifter:
  • Västanå 308
  • 89391 Bjästa

Godsta Gård

Godsta Gård ligger belägen i Godmarkstrand, ca 3mil nordväst om Örnsköldsvik. Här får du chansen att uppleva ett levande jordbruk, hälsosamma skogsvandringar och spännande fiske.
Stugan ni bor i är en bagarstuga som trologtvis byggdes i början på 1800-talet. Idag är den renoverad inifrån och ut med en trivsam inredning. Stugan har en öppenspis i storstugan och en bakugn i köket, vilket värmer och knastrar gott i vinterkyliga kvällar. Det finns 2 sovrum med 3 respektive 2 bäddar, plats finns för 2st extra bäddar. Köket är fullt utrustat, och toalett med dusch är helkaklat. Tv med boxer samt tillgång till en DVD om så önskas.

  • Kontaktuppgifter:
  • Godmarksstrand 111
  • 896 91 HUSUM

Välj själv mellan Självhushåll eller Rum & Frukost. Äventyret väntar alldeles runt husknuten; upptäcktsfärder i skogen, kanotpaddling eller en fisketur i gryningen. Inte minst för barnen blir lantbrukets vardag ett speciellt minne. Ofta är det de små händelserna som blir de stora upplevelserna. Om du inte hittat något som passar finns vår sektion om hotell i Örnsköldsvik.