Att få möjligheten att bli ett konsulat till Ardbeg är inget som vilken pub eller restaurang som helst kan bli. Det har tagit sex år för att kunna få bli konsulat och nu stoltserar Public med utmärkelsen och en fin skylt till höger om ingången till restaurangen.

Det känns extra spännande i Örnsköldsvik med ett ställe som har den kunskapen och det brinnande intresset för whisky så Ardbeg väljer ut dessa att få bära konsulat ämbetet. De har som sagt arbetats hårt för att nå dit dom nått och det är långt ifrån klart med en skylt utanför dörren som säger att det är ett Ardbeg Consulate. Det gäller att hålla fanan högt och fortsätta i samma stil som de kört.

Det utbud som finns av whisky har alltid varit intressant hos Public och Ardbeg har förstås stått högst på listan av den whisky som finns till försäljning. Utan överdrift är utbudet av whisky det bästa i Örnsköldsvik och de vet vad de pratar om när du frågar om personalen om whisky. Det förutom en trevlig miljö gör Public till ett ställe som man gärna återkommer till, om inte för att äta bara slå sig ner och beställa något gott i glaset. Självklart så blir det väl en Ardbeg? Även om det finns mängder av andra whiskysorter att botanisera bland.

Skulle du inte vara en fantast av whisky så finns det gott om olika ölsorter men också vin och andra drycker att tillgå i stadens Ardbeg Konsulat. Intresset för whisky ökar konstant i Sverige och Örnsköldsvik är inget undantag. Det ordnas provningar på Public där man som både novis och lite mer kunnig kan få dofta, smak och utvärdera både Ardbeg och andra sorter. Senast så var det på Ardbeg Day det anordnades en provning med lite olika buteljeringar av Ardbeg.